Rijgedrag in beeld
Een uitgebreid rijprofiel van elke werknemer

Driver profiling

Wetenschappelijk onderbouwde assessments maken een profiel van het rijgedrag van uw werknemers. Dit zorgt ervoor dat we gericht en persoonsspecifiek coachen. Zowel u als uw werknemer verkrijgen inzicht in het rijgedrag. De assessments laten ons zien of en welke training er nodig is. 

Wetenschappelijk onderbouwd

De assessments zijn samen ontwikkeld met vooraanstaande kennisinstuten. Het Driver Risk Assessment is ontwikkeld samen met Cranfield University en het Driver Eco Assessment met Cito. Ze zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek en hebben hun representativiteit en validiteit ruimschoots bewezen. 

Wij maken in onze SAFE Driving training ook gebruik van wetenschappelijk onderbouwde assessments die ontwikkeld zijn met Cito; het Driver Self Assessment en Driver Performance Assessment. Deze helpen ons voor die tijd om het rijgedrag te bestuderen, tijdens om te analyseren en na de training om te rapporteren.  

Wereldwijd inzetbaar

DriveTech international partner network

De online assessments zijn beschikbaar in vele talen. Zo kunt u al uw werknemers wereldwijd in beeld brengen en zien waar de meeste risiscoberijders zich bevinden. Via ons internationale netwerk zijn we in staat in meer dan 95 landen training te geven volgens onze internationale standaard en methodiek. 

Onze assessments

Hieronder ziet u ons aanbod aan online assessments, elk met een eigen doel.

  • Driver Risk Assessment
  • Driver Eco Assessment

Driver Risk Assessment

Driver Risk Assessment

Het online Driver Risk Assessment is een psychometrische tool die inzicht geeft in het risicogedrag van uw berijders. Het stelt ons in staat te meten wat het meeste risico veroorzaakt en worden werknemers verdeeld in  low risk, medium risk en high risk. Hierdoor kunnen we een trainingsprogramma inrichten per persoon zodat uw trainingsbudget maximaal wordt benut. Ook wordt het Driver Risk Assessment aangeboden met de SAFE Driving training. 

Wetenschappelijk onderbouwd

Samen ontwikkeld met Cranfield University en gebaseerd op meer dan 25 jaar onderzoek maakt het Driver Risk Assessment een betrouwbare tool.

 

 

 

Toetsen van gedrag en situatie

Het assessment is verdeeld in 2 elementen waarin we rekening houden met verschillende factoren: 

Situatie:

Leeftijd - geslacht - rijervaring - kilometrage - bekeuringen - aanrijdingen 

Gedrag:

Agressie - keuze rijsituaties - snelheid - concentratie - vermoeidheid 

Praktische informatie

  • Het assessment duurt ongeveer 20 minuten 
  • Bestaat uit (45) vragen 
  • Is beschikbaar in 25 talen 
  • Beschikbaar voor auto, bus, vrachtwagen én hulpverlening

Neem contact op voor meer informatie over dit assessment.

 

Driver Eco Assessment

Driver Eco Assessment

Het online Driver Eco Assessment brengt door middel van een geanimeerde vragenlijst in beeld hoe zuinig uw werknemers rijden. Na het maken van het Driver Eco Assessment krijgt uw werknemer een zuinigheidslabel, net zoals we dat in Nederland doen met apparaten. 

Hoe zuinig rijden uw werknemers?

Op basis van het Driver Eco Assessment kunnen we bepalen hoe zuinig uw werknemers individueel en als groep rijden. Zo kunnen we concluderen of er wel of geen training nodig is om zuinig rijden te stimuleren. Het Driver Eco Assessment wordt ook aangeboden samen met de ECO Driving training.

 

Ook weten we na het maken van het assessment op welke onderwerpen er gefocust moet worden bij het trainen van uw berijders. 

Rapportage en management informatie

Iedere deelnemer ontvangt na het maken van het assessment een rapport met een duidelijke samenvatting van de bevindingen. Ook krijgt men te zien welk zuinigheidslabel men ontvangt. Dit kan ook dienen als waardevolle management informatie. 

Praktische informatie

Ons Driver Eco Assessment: 

  • Duurt 20 minuten 
  • Bestaat uit 40 vragen 
  • Is beschikbaar in 15 talen

Neem contact op voor meer informatie over dit assessment.