Rijd zuinig en bespaar brandstof
Leer 'Het Nieuwe Rijden' toepassen op de openbare weg!

ECO Driving

Door moderne technologieën worden onze voertuigen steeds zuiniger. Maar hoe zit het eigenlijk met ons rijgedrag? In onze ECO Driving training, oftewel 'Het Nieuwe Rijden', leert u hoe u in uw eigen voertuig zuinig en milieubewust rijdt. Dit bespaart niet alleen brandstofkosten maar reduceert ook CO2-uitstoot. 

De voordelen van ECO Driving:

  • U en uw werknemers leren zuinig en efficiënt te rijden;
  • U realiseert flinke besparingen in brandstofkosten; 
  • Optioneel in combinatie met het online Driver Eco Assessment.

Cursus Het Nieuwe Rijden

Tijdens de cursus 'Het Nieuwe Rijden' rijdt u met medecursisten een vooraf bepaalde route waarbij het verbruik wordt geregistreerd. Hierna laten we u kennismaken met de theorie achter 'Het Nieuwe Rijden' op een leuke en praktijkgerichte manier. U rijdt vervolgens nogmaals de route, maar nu met de juiste theoretische kennis. U zult zien dat u flink kunt besparen op brandstof, tot wel 15%! U weet dat bijna 20% van de autokosten uit brandstofkosten bestaan. Zowel voor bedrijven als particulieren kunnen wij met deze training helpen een flinke besparing te realiseren. 

Wilt u meer informatie over deze cursus? Neem contact op.

Training met het Driver Self Assessment

Naast de cursus 'Het Nieuwe Rijden' bieden wij ook een training op de openbare weg in combinatie met het Driver Self Assessment. Deze training lijkt op SAFE Driving, maar is gericht op het ontwikkelen van zuinig en efficiënt rijgedrag. Het Driver Self Assessment creëert eerst een zelfbeeld van de berijder. Dit beeld vergelijken we tijdens de praktijkrit met de daadwerkelijke prestatie via het Driver Performance Assessment. Het Drive Eco Assessment zorgt ervoor dat wij ook effectief kunnen coachen gericht op zuinig rijden en 'Het Nieuwe Rijden'. 

Het Driver Eco Assessment

Het Driver Eco Assessment geeft ons inzicht in het rijgedrag van uw werknemers met betrekking tot het zuinig en efficiënt rijden.

  • Het assessment toetst de mate waarin u gebruikmaakt van de technieken die ervoor zorgen dat u brandstof bespaart. Op basis van deze toets krijgt elke werknemer een duidelijke rapportage en een zuinigheidslabel.
  • Het Driver Eco Assessment is samen ontwikkeld met CITO.

Het online Driver Eco Assessment is ook los verkrijgbaar en dient als een waardevolle toets, rapportage en managementinformatie. 

ECO Driving is maatwerk en is in te vullen naar eigen wens. Zo bepaalt u zelf hoelang de training duurt en hoeveel kandidaten per instructeur tegelijk trainen. 

Wilt u deze training boeken of meer informatie over ECO Driving, neem contact op via email of bel +31 (0) 548 514 137 

 


 

Uitvinder van Het Nieuwe Rijden

Wist u dat DriveTech de uitvinder is van het nieuwe rijden? Samen met het IvDM hebben wij zowel de campagne als de trainingsmethode ontwikkeld. Misschien kent u onderstaande video nog wel.