Veilig en bewust rijden
Voorkom ongelukken en bespaar op onderhoudskosten!

SAFE Driving

SAFE Driving is een rijvaardigheidstraining waar uw werknemers bewuster door leren rijden. Veel ongelukken worden veroorzaakt door menselijk falen. Juist daar is onze trainingsfilosofie op gericht. De rijvaardigheidstraining vindt plaats op de openbare weg samen met een van onze coaches.

SAFE Driving...

  • Is een rijvaardigheidstraining op de openbare weg 
  • Gebaseerd op gedragsverandering door online assessments
  • U bepaalt zelf hoelang en hoeveel berijders per coach 

TRAINING OP DE OPENBARE WEG

Tijdens SAFE Driving training op de openbare weg leren uw werknemers gevaarlijke situaties te vermijden en voorkomen. We leren elke deelnemer defensief rijgedrag aan.

De training is geschikt voor zakelijke berijders, zoals accountmanagers, monteurs en adviseurs. Vaak zijn deelnemers na de rijvaardigheidstraining verrast over wat ze nog bij kunnen leren als ze worden geconfronteerd met hun rijgedrag. 

 

GEBRUIK VAN ONLINE ASSESSMENTS

SAFE Driving rijvaardigheidstraining is door het gebruik van wetenschappelijk onderbouwde online assessments zeer persoonsgericht. Zo kunnen wij de training focussen op de belangrijkste items.

Voordat de SAFE Driving training begint, maken de deelnemers twee assessments: een Driver Risk Assessment en Driver Self Assessment.

  • Het Driver Risk Assessment brengt per berijder de belangrijkste risico's in beeld, zodat wij hierop kunnen sturen en u weet waarop u moet focussen bij het coachen van uw werknemers. Het Driver Risk Assessment is ook los verkrijgbaar om de berijders van uw wagenpark in beeld te brengen en te verdelen in low risk, medium risk en high risk. 
  • Het Driver Self Assessment geeft ons een beeld van hoe de deelnemer denkt over zijn eigen rijgedrag. Dit assessment is ontwikkeld  in samenwerking met Cito. Het zelfbeeld wordt tijdens SAFE Driving vergeleken met het beeld dat de coach krijgt als hij het rijgedrag van de berijder tijdens de training observeert. 

DUIDELIJKE RAPPORTAGE EN MANAGEMENTINFORMATIE 

Tijdens de training analyseert de trainer het rijgedrag van de deelnemer en evalueert dit met een online assessment. Dit is het samen met Cito ontwikkelde Driver Performance Assessment.

  • Dankzij het Driver Performance Assessment  kunnen wij uw berijders juist en consistent beoordelen. Dit resulteert in een duidelijk rapport en persoonlijk ontwikkelingsplan. 
  • De resultaten van de assessments zijn beschikbaar via onze Portal. Voor de berijder zelf, maar desgewenst ook voor het management.

SAFE Driving is maatwerk en is naar eigen wens in te vullen. Zo bepaalt u zelf hoelang de training duurt en hoeveel kandidaten per instructeur tegelijk trainen. 

Meer informatie of deze training boeken?

Neem contact op via info@drivetech-international.com of bel +31 (0) 548 514 137 

 

Advies nodig? Wij helpen u graag!

Wilt u meer informatie over DriveTech of over onze diensten? Ons team staat klaar om u te helpen!