De specialist in
veilig, duurzaam
& kostenbesparend rijden
Internationaal kennis- en opleidingsinstituut sinds 1972

Over DriveTech

DriveTech is de specialist op het gebied van veilig, zuinig en kostenbesparend rijden sinds 1972.  Via consultancy, training en monitoring dragen wij bij aan de verkeersveiligheid en een duurzame toekomst. Jaarlijks leiden wij tienduizenden cursisten op in verschillende voertuigen en in meer dan 95 landen en 35 talen. 

Naast het trainen van werknemers van grote multinationals of regionale midden en kleinbedrijven, leiden wij ook chauffeurs op in andere vakgebieden zoals hulpverlening-, vrachtwagen- en buschauffeurs.

 

GEDRAGSVERANDERING staat centraal

Meer dan 90% van alle ongelukken onderweg gebeuren vanwege menselijk falen. Juist daarom richten wij ons op gedragsverandering.

Gedragsverandering is de rode draad in al onze trainingen en diensten. Zo maken wij gebruik van wetenschappelijk onderbouwde assessments, ontwikkeld samen met Cito en Cranfield University, om het rijgedrag in kaart te brengen. Gedragsverandering wordt niet gerealiseerd door één interventie maar door constante aandacht voor verkeersveiligheid en de daarbij behorende interventies. Door te kijken naar individueel rijgedrag maken wij de trainingen zo persoonsspecifiek mogelijk. 

Dit doen wij niet alleen op individueel niveau. Ook kijken we naar het beleid van een organisatie met betrekking tot verkeersveiligheid en Fleet Risk Management. Op basis van onderzoek geven wij advies om maximaal rendement te halen uit uw fleet risk managementprogramma. Daarnaast monitoren wij continu om te kijken waar we samen verbeteringen kunnen realiseren.

Deze filosofie maakt ons uniek en zorgt ervoor dat we samen maximaal resultaat bereiken en door ervoor te zorgen dat uw werknemers veilig onderweg zijn én dat het aantal ongelukken significant verlaagd wordt. 

 


 

Think global act local - Wereldwijd training partner netwerk

DriveTech traint en levert diensten in meer dan 95 landen en in 35 talen. Onze experts zijn opgeleid om te werken met dezelfde behavioural based aanpak en wetenschappelijk onerbouwde tools om consistentie te garanderen. Ze spreken de lokale taal, kennen de cultuur en werken conform lokale wet- & regelgeving. Deze internationale standaard zorgt ervoor dat kwaliteit en effectiviteit is gegarandeerd, waar ter wereld de training ook plaatsvindt.

Global Driver Training Network

 

Ons netwerk zorgt ervoor dat onze diensten worden geleverd: 

 • Volgens internationale standaard;
 • Met een consistente aanpak;
 • Op basis van "think global, act local";
 • Met aandacht voor de lokale taal & cultuur;
 • In overeenstemming met de lokale wet- en regelgeving;
 • Consolidatie van management informatie.

Meer over ons internationale partner netwerk

 


 

Wat kunnen we samen bereiken?

Dit is de mogelijke toegevoegde waarde van onze services voor uw bedrijf:

 • Reduceren van ongelukken en schades                  6% - 35%        
 • Verlaging van casco/verzekeringspremies               5% - 30%       
 • Minder brandstofverbruik en CO2 uitstoot                3% - 15%                                 
 • Verlaging van verborgen kosten (vervangend vervoer, ziekteverzuim etc.)
 • Goed werkgeverschap en corporate image (ARBO/MVO/Duty of Care/CSR/HSE)

 


 

Onze visie en missie

VISIE

DriveTech heeft als doel serieuze ongelukken en verkeersslachtoffers te voorkomen en tegelijkertijd een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, dit doet DriveTech door samen te werken met haar partners, klanten en stakeholders.

MISSIE

Onze missie is om de beste producten en services te leveren om aan de wensen van onze klanten te voldoen wat betreft Fleet Risk Management, hiermee willen we een bijdrage leveren aan verkeersveiligheid en het milieu. Wij zullen er ook voor zorgen dat wij een duurzaam en redelijk rendement realiseren voor onze aandeelhouders, de eigenaren van ons bedrijf.

 


 

THE Automobile Association

 

the aaSinds januari 2014 maakt DriveTech deel uit van 'the Automobile Association’ (the AA plc) in de UK en is de internationale fleet risk management, consultancy & driver education onderneming van AA DriveTech.

The AA richt zich op het welzijn in het verkeer van zowel consumenten als bedrijven en is daarin de nummer 1 in Engeland. 

Samen streven we ernaar om het aantal verkeersdoden en ongelukken wereldwijd te reduceren naar 0.

Meer over the AA 

   


 

Wij steunen:

The decade of action for road safety 2011-2020

Decade of action for road safety

Dit initiatief is gelanceerd door de Verenigde Naties om wereldwijd het aantal verkeersdoden te reduceren. Als we geen actie zouden ondernemen, stijgt het aantal verkeersdoden tot 1,9 miljoen.

 


 

Meer weten? 

Wilt u meer weten over DriveTech en haar diensten? Neem contact op via 0548 514 137 of stuur een email naar info@drivetech-international.com