Samen met Aebi Schmidt voor veilige gladheidsbestrijding

Samen met Aebi Schmidt voor veilige gladheidsbestrijding

Al 12 jaar lang zorgen Aebi Schmidt en VVCR samen dat gladheidsbestrijders veilig onderweg zijn. Ieder jaar weer volgen tijdens de piekmaanden in de winter veel chauffeurs de training “Specifieke Deskundigheid Winterdienst”.

Aebi Schmidt is namelijk wereldwijd marktleider op het gebied van o.a. zoutstrooiers en sneeuwploegen. Ze hebben als missie om leidend te zijn in slimme producten en diensten voor werkzaamheden aan essentiële infrastructuur en veeleisend agrarisch terrein. Hierbij staat een veilige en schone leefomgeving hoog in het vaandel.

Aebi schmidt en VVCR

Kennis van verkeersveiligheid combineren met techniek

Jeroen Nolten, Trainer van Aebi Schmidt vertelt “Bij Aebi Schmidt werken we altijd samen met mensen uit de branche, in dit geval verkeersveiligheid. Ons doel is om ieder jaar voor de piekperiode in de wintermaanden de gladheidsbestrijders op te leiden of bij te scholen met focus op kwaliteit.”

“We waren op zoek naar een partner om ons daarmee te helpen, zo kwamen we bij VVCR. Waarmee we nu al 12 jaar samenwerken. VVCR heeft echt een hart voor verkeersveiligheid, is inhoud technisch sterk en focust met de trainingen en diensten die ze leveren op kwaliteit.”

Aebi Schmidt en VVCR

Training "Specifieke Deskundigheid Winterdienst"

Ieder jaar scholen Aebi Schmidt en VVCR een groot aantal chauffeurs bij met de training “Specifieke Deskundigheid Winterdienst”. Zo zijn de chauffeurs tijdens het winterseizoen competent, op de hoogte van nieuwe machines, technieken en kunnen ze veilig het werk kunnen doen.

De training is gecertificeerd bij het CCV en telt mee voor de code 95 punten van de chauffeur. Aebi Schmidt is door CROW als eerste in Nederland erkend met het Keurmerk Specifieke Deskundigheid winterdienst. Daarmee voldoet de opleiding aan de juiste normen. 

 

“Dankzij VVCR kunnen we in heel Nederland vakspecialisten inzetten om onze trainingen te geven. Samen maken we ieder jaar de training nog interessanter met focus op kwaliteit én verkeersveiligheid”

Jeroen Nolten, Trainer bij Aebi Schmidt

 

De training bestaat uit een deel theorie en praktijk. In de middag gaan de deelnemers in workshop vorm bezig met de strooimachines en sneeuwploegen, met een grote knipoog naar verkeersveiligheid.

Dit zijn de voordelen voor Aebi Schmidt van de samenwerking met VVCR:

  • Piekperiodes opvangen en landelijke dekking
  • Doorontwikkelen van de training
  • Vakspecialisten aan het werk

12 jaar een intensieve samenwerking

Dit jaar is het 12 jaar geleden dat VVCR en Aebi Schmidt in contact met elkaar zijn gekomen. Om te zorgen dat we van beide kanten bijblijven, plannen we jaarlijks meerdere momenten voor gezamenlijke bijscholing waarbij de trainers van Aebi Schmidt samen met de trainers van VVCR de inhoud, kennis en expertise aanscherpen.

Allemaal gericht op het neerzetten van een training die de gladheidsbestrijders veilig onderweg helpt. “In die 12 jaar is er veel gebeurd en is de samenwerking geïntensiveerd, zo is het aantal trainingen enorm gestegen en zetten we nu heel vaak trainers van VVCR in.” “De samenwerking met VVCR ervaar ik als prettig. We begrijpen elkaar en daarmee kunnen wij een unieke training leveren aan onze klanten.” Voegt Jeroen Nolten toe.