Waarom wij bestaan!

Wie wij zijn

En wat wij belangrijk vinden 

Het begon allemaal in 1972, VVCR wilde iets toevoegen ten opzichte van de standaard rijopleiding. De doelstelling? Het verkeer steeds veiliger en duurzamer maken! Door met de tijd mee te gaan is VVCR nu nog steeds dé specialist op gebied van veilige en duurzame verkeersdeelname voor een groot aantal doelgroepen. 

Verkeersveiligheid verhogen

Ieder jaar komen er in Nederland meer dan 650 slachtoffers om in het verkeer en houden nog eens meer dan 20.000 mensen ernstig letsel over aan een verkeersongeluk. Autorijden is voor veel medewerkers het gevaarlijkste gedeelte van een werkdag. Samen met onze klanten dragen wij bij aan het vergroten van de verkeersveiligheid en wij streven naar 0 verkeersslachtoffers. 

Duurzamer verkeer

Uitstoot door fossiele brandstoffen, het klimaat en luchtvervuiling. Serieuze onderwerpen waar het verkeer in Nederland invloed op heeft. Door een zuiniger rijgedrag te stimuleren en efficiënter te leren rijden in elektrische auto’s dragen wij bij aan duurzaamheid en helpen we om verantwoord te ondernemen.

Schades beperken

Voor organisaties is een schade een vervelend voorval. Reparatiekosten, verhoogde verzekeringspremies en vervangend vervoer regelen komen er altijd weer bij kijken. Wagenparkkosten behoren vaak tot de 3 grootste kostenposten van een bedrijf. Rijvaardigheidstrainingen dragen bij aan het voorkomen van schades binnen uw wagenpark. Hiermee besparen we samen met de klant kosten. 

Veilig en duurzaam verkeer

Gedragsverandering staat centraal 

Meer dan 90% van alle ongelukken onderweg gebeuren vanwege menselijk falen. Juist daarom richten wij ons op gedragsverandering. Gedragsverandering is de rode draad in al onze trainingen en diensten.

Gedragsverandering wordt niet gerealiseerd door één interventie maar door constante aandacht voor verkeersveiligheid en de daarbij behorende interventies. Door te kijken naar individueel rijgedrag maken wij de trainingen zo persoonsspecifiek mogelijk. 

ADAS systemen en elektrisch rijden

Elektrisch rijden en technologische ontwikkelingen 

Met het schaarser worden van fossiele brandstoffen en het toenemen van een ongezond leefklimaat is de tijd van alternatieve aandrijfvormen aangebroken. Elektrisch rijden in combinatie met Advanced Driver Assistance Systemen (ADAS) is schoner, stiller, goedkoper en veiliger dan rijden met fossiele brandstoffen zonder ADAS. VVCR draagt graag bij aan deze ontwikkeling en helpt bestuurders en chauffeurs veilig en efficiënt gebruik maken van deze voertuigen.

Heeft u nog vragen over VVCR of over specifieke onderwerpen, laat het ons dan weten!